בית-ספר יסודי ברמת הנגב

בית ספר יסודי ממלכתי-דתי 16 כיתות

בשיתוף תמי הירש אדריכלים ושני גרנק-עשבי, אדריכלית

 

בית ספר חדש שנבנה עבור המועצה האזורית רמת נגב, בצמוד למתחם המועצה באזור משאבי שדה. בית הספר הוא מערך של מבנים בני קומה אחת היוצרים סדרה של חללים מוגנים ומוצלים עבור הילדים. בלב בית הספר חצר ירוקה המוקפת ארקדה וסביבה מתארגנים החללים המשותפים של בית-הספר.

בית הספר תוכנן כמבנה אקלימי חסכוני ויעיל אנרגטית. צוות האדריכלים ריכז את כלל יועצי הפרויקט, שכלל גם סידורי תנועה חדשים והסדרה של הוואדי הסמוך לבית הספר.

 

סטטוס: שלב א' - נחנך 2016. שלב ב' - בביצוע.

למצגת על תכנון בית הספר: לחצו על האייקון

 

 

הגשר
הגשר

הגשר מוביל אל כיכר הכניסה לבית הספר. צילם: אביעד בר-נס

הארקדה
הארקדה

מבט למעבר מוצל בפאטיו. צילם: אביעד בר-נס

דלת, חלון, ספסל
דלת, חלון, ספסל

לכל כיתה יציאה ישירה לחצר וספסל מוצל המלווה את חלון הכיתה. צילם: אביעד בר-נס

אל המינהלה
אל המינהלה

כניסה למבנה המינהלה. צילם: אביעד בר-נס

חלונות הספריה
חלונות הספריה

חלונות הספרייה מאפשרים ישיבה בצל הארקדה. צילם: אביעד בר-נס

הארקדה
הארקדה

מבט אל המפגש של הספריה ומבנה הכיתות הראשי. צילם: אביעד בר-נס

הכניסה
הכניסה

שער הכניסה וביתן השומר של בית הספר משולבים במבנה הספר יה, הכולל גם כניסה ישירה מן החוץ, לשימוש בשעות אחר הצהריים. צילם: אביעד בר-נס

מעל הוואדי
מעל הוואדי

הכניסה אל בית הספר היא דרך הגשר שמעל הוואדי. אדריכלות נוף: יעל בר-מאור. צילום: אביעד בר-נס

מפגש
מפגש

מבט אל עבר הכניסה אל מבנה המנהלה. צילם אביעד בר-נס

הצללה
הצללה

אלמנטי ההצלה מחברים בין המבנים ומגדירים את הפאטיו. צילם: אביעד בר-נס

קורות
קורות

מבט אל עבר מבני הכיתות של השכבה הבוגרת. צילם: אביעד בר-נס

כיתות
כיתות

מבנה הכיתות הראשי

צמד
צמד

חזית צפונית של צמד כיתות. צילם: אביעד בר-נס

ספריה - פנים
ספריה - פנים

ספריית בית הספר עם חלונות הפונים אל הפאטיו. צילם: אביעד בר-נס

העמדה
העמדה

בית הספר על רקע סביבתו הקרובה.

תכנית
תכנית

תכנית בית הספר